Egyik közös munkánk Bihari Ádám építész csapatával

Bihari Ádámmal ez a közös munkánk bekerült a Veranda magazin idei számába! Micsoda megtiszteltetés!


Napjainkban az egészség már nem csak a táplálkozásnál fontos! Életünk jelentős részét zárt terekben töltjük, ahol nem mindegy, hogy mérgező anyagokkal készülő mesterséges építési termékek, vagy természetes, egészséges építőanyagok vesznek körül bennünket.
Legyen szó felújításról, vagy új épület építéséről a természetes építőanyagok ma is elérhetőek és egyre nagyobb figyelmet kapnak. Elmondható, hogy a jelenlegi lakhatással kapcsolatos építési igényeink jórészt kielégíthetőek természetes anyagokkal, azonban minden esetben célszerű szakértők bevonása mind a tervezés, mind a kivitelezés kapcsán.
Egy ilyen szerencsés együttállás kapcsán újult meg a tavalyi év folyamán egy gyönyörű népi lakóépület Keszthely mellett. Itt a tulajdonos akkurátus utánajárása és a Népi Építészeti Program biztosította finanszírozási lehetőségek mellett mi is szerepet vállalhattunk: Ádám és a NaturARCH Stúdió tervezőként, János és csapata kivitelezőként.
Reméljük még sok ilyen szép történetről számolhatunk be és sok ilyen megmentésre váró ház tudja még kiszolgálni jövőbeni használóit.
Gáspár János